Telefoane Mobile

ASUS trece printr-o schimbare importantă la nivel de conducere. Jerry Shen s-a retras după 11 ani din poziția de CEO al companiei taiwaneze, iar conducerea a fost preluată de doi co-CEO: Sy Shu de la divizia de PC-uri și Samsung Hu de la departamentul global de servicii cu clienții. 

În acest context a apărut ideea că pe viitor se vor orienta pe partea de smartphone-uri spre a dezvolta linia ROG, iar ZenFone-urile ar fi trase pe linie moartă.

Către Gadget360 au venit cu o declarație în care infirmă zvonurile. Totuși, pe sfârșit este clar ce ținte au în mod prioritar:

  1. Gaming;
  2. Utilizatori de produse premium.

Presupun că printre acestea își vor face loc și 2 – 3 modele pe segmentele mid-range. Cred că ASUS a pierdut un trend pe când l-au lansat pe Zenfone 2, iar de la Zenfone 3 s-a văzut că au parte de concurență din ce în ce mai mare de la companiile chinezești în genul Huawei, Xiaomi, OnePlus, Oppo, Vivo etc.

Am văzut smartphone-ul de gaming și la prima vedere evit să trag concluzii, aștept să-l testez pe îndelete înainte spre a vedea dacă merită să investești într-un astfel de gadget. Este clar că au adus cele mai multe accesorii spre a-i crește gradul de atractivitate.

Apropo, ZenFone 5Z cu Qualcomm Snapdragon 845 îl găsiți la 1829 lei prin PCgarage.

Update: ASUS se pregătește și de o schimbare importantă ca business. Ei sunt prezenți în special pe zona de consumer, dar vor intra și pe segmentul comercial prin produse hardware & software dedicate. Cred că s-au atins niște limite pe piața de PC, laptopuri, componente și telefoane mobile, iar prin noua strategie caută noi segmente care să le permită dezvoltarea cifrei de afaceri etc.

Despre autor


Co-Fondator al GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro + OnePlus 6T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.
Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here